Ik heb mijn subsidieaanvraag te laat aangevraagd, wat nu?

Tot twee weken na de start van een cursus kunt u een projectaanvraag doen via uw kmo-portefeuille. Na die periode wordt uw projectaanvraag geweigerd. Wij sturen u een factuur die binnen de maand betaald moet worden.

Kan ik mijn KMO-subsidie voor een andere les of cursus gebruiken?

Neen. De KMO-portefeuille is strikt verbonden een welbepaald project (les of cursus). Deze subsidie mag niet voor andere projecten aangewend worden.

Wanneer vraag ik een project het best aan als ik gebruik wens te maken van de KMO-portefeuille?

Het beste tijdstip om een projectaanvraag te doen is enkele dagen tot enkele weken voor de start van de les of cursus. U bent dan ruim op tijd en het laat ons tevens toe te wachten tot aan de start van de cursus om uw project te aanvaarden.

Bij een projectaanvraag wordt me gevraagd naar de datum van overeenkomst. Welke datum is dat? Is het de datum van de start van de cursus?

De datum van overeenkomst is dezelfde als de datum van uw inschrijving online. Het is belangrijk dat u deze datum gebruikt: wij zijn immers verplicht projectaanvragen te weigeren als de inschrijvingsdatum niet correct is.

Indien uw project geweigerd wordt, mag u binnen de toegelaten periode echter wel een nieuwe projectaanvraag doen.

Wat is mijn NACE-code?

Voor uw aanvraag via de KMO-portefeuille hebt u uw NACE-code nodig. De NACE-code is de Algemene Nomenclatuur van de Economische Activiteiten in de Europese Gemeenschappen. Welke code u moet ingeven, hangt dus af van uw beroepsactiviteit.

Meer informatie over deze code kunt u terugvinden op de volgens websites:

Federale overheid

Vlaamse overheid

Wat is het erkenningsnummer van de VKOH als dienstverlener?

Het erkenningsnummer van de VKOH als dienstverlener is DV. O 105594.

(opgelet schrijfwijze: DV.O zijn letters)